‘Blijf niet rondlopen met bekkenbodemklachten, maar ga naar de specialist’

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Bekkenbodemklachten worden nog voornamelijk gerelateerd aan vrouwen. Mannen hebben er echter ook mee te maken. Onwetendheid voorkomt dat men klachten in de bekkenregio herkent en dan is er ook nog een schaamtegevoel om ermee naar buiten te treden. Dan bestaat het gevaar dat de klachten chronisch worden en een adequate behandeling veel lastiger. Richard Bross is 52, eigenaar van diverse bedrijven in de IT-sector en reisde daarvoor de hele wereld over. Hij ontwikkelde al op jonge leeftijd klachten in de bekkenbodemregio en bleef er lang mee rondlopen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Wat voor klachten had je?

Bross: “Ik had al last van mijn prostaat sinds mijn 23e.  en pijn rondom mijn blaas. Op een gegeven moment moest ik er ‘s nachts wel zes keer uit om te plassen. Ik ging dertig keer per dag naar de wc en had veel pijn. Nadat ik daar jarenlang mee had rondgelopen, kwam ik bij de Andros Mannenkliniek terecht waar ik ben behandeld aan de prostaat. Wat het complex maakte was dat tijdens deze behandeling blaastumor werd ontdekt. Deze tumor is uiteindelijk in een ziekenhuis verwijderd en inmiddels ben ik ook mijn prostaat kwijt.”

Verloste dat je van de pijnklachten?

“Ik had nog steeds pijn in de bekkenbodemregio. Toen ontdekte ik bekkenbodemtherapie en een goede therapeut in mijn woonplaats. Daar ben ik behandeld met FES, functionele elektrische stimulatie. Daarbij wordt een klein apparaatje gedurende een half uur in de anus ingebracht dat door elektrostimulatie de bekkenbodemspier ontspant. Ik had een beginwaarde van 16/17, normaliter moet dat rond de 3 zitten, ik zit nu onder de 10, veel lager gaat niet na 20 jaar aanspanning.”

Hoe gaat het nu?

“Voordat ik aan bekkenbodemtherapie begon, had ik qua pijn een beleving van 6 op een schaal van 1 tot 10, nu is dat 1,5 tot 2. Ik ben niet pijnvrij maar kan hier goed mee leven. Ik heb ook ervaren dat pijn samenhangt met een bepaalde mate van spanning, hoe meer ontspannen je bent, des te minder pijn je ervaart.”

Wat adviseer je mannen met deze klachten?

“Als je pijn ervaart in de bekkenbodemregio moet je je realiseren dat dat niet normaal is. Neem je klachten vooral serieus. Blijf er niet mee rondlopen totdat de pijn chronisch wordt, maar zoek op tijd hulp, ook al gaat het om een vervelende plek. Laat bijvoorbeeld je prostaat opmeten om te kijken of deze niet is opgezet en tegen de bekkenbodemspier aan is gaan drukken. Ik heb uiteindelijk veel baat gehad bij bekkenbodemtherapie, die zorgde voor ontspanning en veel minder pijnklachten.”

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.