Patiënt regelt zelf zijn gezondheid via internet

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Al die zorgverleners en specialisten! Een patiënt wordt van internist naar diëtist, naar fysiotherapeut gestuurd, en iedereen vertelt hem of haar weer andere dingen. De patiënt denkt: waar ben ík dan? Ik snap er niets van. Zijn informatie ligt over allerlei instanties verspreid, hij staat niet in het middelpunt.” Arnold Breukhoven, directeur van online sociaal gezondheidsplatform Drimpy, wil dat de informatie van alle zorginstanties via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) bij de patiënt samenkomt, zodat die zijn eigen gegevens kan beheren.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Wat zijn de voordelen van een PGO?

“Het is belangrijk dat de patiënt zijn gegevens altijd bij de hand heeft. Chronisch zieken met veel verschillende zorgverleners hoeven niet meer bij elke instantie apart in te loggen. In acute situaties kan het levensreddend zijn, omdat een zorgverlener dan onmiddellijk het hele dossier kan inzien. De patiënt, en ook zijn mantelzorgers, kunnen ingewikkelde consulten met specialisten thuis nog eens rustig nalezen.

De patiënt is baas over zijn medische dossier en kan ermee doen wat hij zelf wil. Hij kan zijn gegevens verstrekken wanneer en aan wie hij dat wil. Hij wil geholpen worden als het nodig is, en er verder niet over nadenken. Als het nodig is heeft hij zijn PGO-app of website, in feite een veilig medisch online platform, bij de hand. Alle leeftijden kunnen ermee omgaan, ook ouderen zijn tegenwoordig digitaal vaardiger.”

Wat zijn de mogelijkheden van Drimpy?

“Drimpy is de oudste en omvangrijkste PGO van Nederland. Een digitaal platform heeft pas zin als de datasets van zoveel mogelijk zorgverleners erop kunnen worden aangesloten. Jammer genoeg is nog niet alle informatie uitwisselbaar. Drimpy is weliswaar gecertificeerd door MedMij, dus veilig en gestandaardiseerd, maar nog niet alle dossiers zijn via internet beschikbaar. Dit duurt ons te lang. Drimpy bouwt daarom zelf applicaties die toegang geven tot nog niet ontsloten EPD’s. Ook hebben we een methode ontwikkeld waarmee röntgenfoto’s en scans naar het platform kunnen. De digitale ontwikkeling is vergelijkbaar met internetbankieren: net als je financiën kun je straks ook je gezondheid via internet regelen!”

Hoe ziet u de toekomst?

“Drimpy is meer dan alleen een PGO. Door meetuitslagen van stappentellers, fitbits en bloeddrukmeters automatisch op te slaan, kan iemand ook preventief aan zijn gezondheid werken. Via algoritmes kan de voor een zorgverlener relevante informatie worden doorgegeven. Een patiënt kan ook gegevens uploaden om voor diagnose te vergelijken met een digitale databank. Of zijn meetgegevens ‘doneren’ aan de wetenschap. Zo krijgt digitalisering ook een sociaal aspect: je kunt met jouw gegevens anderen helpen. En dat alles zonder tussenkomst van verzekeraars.”

Meer informatie vindt u op www.drimpy.com

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.