DeFi staat voor Decentralized Finance, een digitaal financieel systeem gebaseerd op blockchain technologie. DeFi Capital investeert onder andere in de cryptovaluta Bitcoin en Ethereum, en heeft daar tot nu toe een prima rendement mee behaald. Ondanks de ups en downs die de digitale munten kenden, hebben de broers en oprichters Maarten en Dirk-Jan Dorr nooit hun vertrouwen verloren. “De innovatie van het systeem blijft doorgaan, ondanks dat de prijzen soms sterk fluctueren. Wij zien dat als groeistuipen: de ruis verdwijnt en de goede ontwikkelingen zetten door. Momenteel zitten de munten weer in een stijgende lijn.”

Wat zijn cryptovaluta precies?

Dirk-Jan: “Het zijn digitale betaalmiddelen die gebruik maken van een blockchain. Hiermee kunnen financiële transacties onmiddellijk plaatsvinden zonder de controlerende tussenkomst van een centrale partij zoals een bank. Dat scheelt veel tijd en kosten, het is niet privacygevoelig, niet manipulatief en niet te hacken. Bovendien is het veel democratischer; rekeningen worden in feite beheerd door het collectief van gebruikers.”

Aan wat voor ontwikkelingen moet ik denken?

Maarten: “Vooral de technologie van Ethereum ontwikkelt zich snel. Het ging in 2017 een samenwerking aan met grote bedrijven. Dat is een teken dat blockchains worden ingezet in de bedrijfswereld, en getuigt van potentieel. We verwachten dat zelfs centrale banken uiteindelijk digitale munten zullen introduceren. Door hun onafhankelijkheid van het gangbare financiële systeem kunnen de cryptomunten prima als (inflatie-)hedge worden gebruikt, wat grote bedrijven al met een deel van hun cash reserves doen.”

Hoe werkt jullie beleggingsfonds?

Dirk-Jan: “Wij investeren voornamelijk in Bitcoin en Ethereum, de cryptomunten waar veruit het meest in wordt gehandeld. Wij zetten het fonds kapitaal aan het werk in het digitale systeem. Met de investeringen hebben we ook een stem in de ontwikkeling van blockchain-projecten, en dragen daar dus actief aan bij.”

Maarten: “Omdat het om een nieuwe markt gaat zijn de risico’s relatief groot, de markt is nog zoekende naar de juiste prijs. Tegenover de risico’s staat echter een potentieel aan rendement dat je nergens anders vindt. Onze verwachting is dat we met dit fonds een rendement van 400%+ kunnen behalen, wat neerkomt op zo’n 15% cumulatief per jaar voor 10 jaar.Momenteel staan onze investeerders ongeveer 100% in de winst.’’

Dirk-Jan: “DeFi Capital is klassiek opgezet en als fonds geregistreerd bij de AFM. Als gevolg van regelgeving moet een investeerder minimaal honderdduizend euro inleggen. We hebben één fonds, met een relatief behoudende strategie, die past binnen de huidige volatiele fase van de markt. Het aantal investeerders groeit, meestal met diversificatie als argument. Ze hebben genoeg van de negatieve rente op traditionele valuta’s en het inflatierisico door het onbeperkt bijdrukken daarvan.”

‘’Voor wie meer informatie wil over DeFi Capital en waarom DeFi een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst, hebben we binnenkort een gratis E-Book dat te downloaden is op: DeFi Capital, of plan gerust een call door een meeting te boeken via DeFi Capital