Wilko van der Meer, directeur van Persafe, legt uit. “Je kunt met de optionele knop alarm maken zonder je telefoon in de hand te hebben via bluetooth. De knop is licht en discreet, zit nooit in de weg en is gemakkelijk te bedienen in een noodsituatie. Met de speciale kledingclip bevestig je de knop op plaatsen waar de drager hem bijna altijd kan bedienen, ook als hij bijvoorbeeld een arm heeft gebroken of in een beknelde positie ligt”.

 

Een dag uit het leven van een Persafe-familie

Van der Meer noemt als voorbeeld een 83-jarige vrouw. “Overdag draagt ze de alarmknop in combinatie met de telefoonapp. ’s Nachts legt ze hem op haar nachtkastje, en dient hij als nachtalarm, ’s morgens legt ze hem naast de douche, en gespt hem daarna weer aan haar kleding vast. Via de app weten haar kinderen altijd waar ze is, dat vindt ze een prettige gedachte, ook in niet-alarmsituaties. De kinderen vinden het prettig om hun moeder permanent te kunnen volgen, maar krijgen over elkaar alleen informatie tijdens een alarmsituatie. Je kunt dat voor iedereen in de groep persoonlijk inregelen, en ook elk moment weer wijzigen.”

Versleutelde data

De leden van de groep kunnen dus geheel naar wens de mate van privacy instellen die ze tegenover de andere leden willen hebben, maar van buitenaf wordt de toegang afgesloten. “De persafe-app gebruikt versleutelde data, zodat er niet kan worden ingebroken. De alarmcentrale is de enige externe plaats waar locatiegegevens eventueel naar worden doorgestuurd. Omdat de app een bescheiden vergoeding vraagt, is het abonnementsgeld ons verdienmodel. De data worden niet verkocht aan derden.”

Persafe