Voor de lange termijn is edelmetaal onmisbaar

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

In 1900 kocht men voor een ounce goud een goed maatpak, en dat is vandaag de dag nog steeds zo. Iemand die zijn geld daarentegen in contanten aanhoudt of op de bank zet, is feitelijk aan het beleggen en kan niet meer dan hopen op een veilige toekomst. Banken kunnen omvallen en de euro kan door inflatie ontwaarden, maar het bezit van een fysiek edelmetaal is op de langere termijn waardevast. “Beleggers die begrijpen hoe geld werkt voelen zich aangetrokken tot edelmetaal”, zegt Arjan Wolbink, directeur van 101munten.nl, webwinkel voor gouden- en zilveren munten/baren en overige edelmetalen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Waarom bent u met edelmetalen begonnen?

“In 2007, aan het begin van de kredietcrisis, ben ik zilveren guldens en rijksdaalders gaan kopen als privébelegging, omdat ik bang was dat het financiële systeem het zou begeven. Het voordeel van Nederlands zilver is dat het klein is, met een bescheiden prijs, zodat je er bescheiden transacties mee kunt doen. Met een paar zilveren guldens vul je in crisistijd mogelijk een boodschappenkar bij de supermarkt. Een goudbaar van een kilo is een stuk minder verhandelbaar, die kost meteen zo’n vijftigduizend euro! Ik raakte uiteindelijk zo geboeid dat ik een webwinkel ben gestart en rustig een klantenbestand heb opgebouwd.”

Het gaat bij de munten dus vooral om de onderliggende waarde?

“Het geldstelsel is sinds 1971 door geen gram zilver of goud meer gedekt. Tot nu toe gaat het goed, maar er wordt steeds meer schuld in de economie gepompt en geld gecreëerd vanuit het niets. Iedereen die goud en zilver koopt heeft daar zo zijn bedenkingen bij. Het Romeinse Rijk schijnt mede door geldcreatie te zijn gevallen! Edelmetalen zoals goud worden daarom ook vaak beschouwd als ‘thermometer’ van het financiële stelsel: hoe groter de crisis, hoe hoger de goudprijs, omdat beleggers goud als vluchthaven beschouwen! Het is een veilige belegging want er is geen tegenpartij die failliet kan gaan. Sinds 1971 is de goudprijs bovendien gemiddeld elk jaar met tien procent in waarde gestegen!”

Hoe komt de prijs voor een edelmetaal tot stand?

“Er zijn verschillende factoren die een rol spelen. Behalve de waarde die het als vluchthaven heeft, is dat natuurlijk de waarde van het metaal zelf. Zilver wordt relatief schaarser, omdat het makkelijk winbare zilver al is verdwenen en het meer inspanning vergt om nieuw op te graven. Er komen steeds meer industriële toepassingen, waarvan zonnepanelen en accu’s de bekendste voorbeelden zijn. Maar ook in medicijnen, waterzuivering, kleding, telefoons en televisies wordt zilver verwerkt. Dat drijft de prijs op. Omdat goud per gewicht vele malen duurder is dan zilver, gebruikt men goud minder in de industrie.”

Wat is uw idee achter 101munten?

“We scoren bij Webwinkelkeur een 9,83 als reviewcijfer, dat zegt wel wat! Dit is het allerhoogste cijfer in Nederland. We willen goede service bieden, eerlijke informatie geven en bij klanten geen valse verwachting wekken. Sommige klanten denken dat de goudkoers binnenkort explodeert als de koers net twintig procent is gestegen. Vanuit mijn jarenlange ervaring vertel ik ze dan dat de bomen niet tot in de hemel groeien, en zeker niet op de korte termijn. Prijzen fluctueren. Het is psychologie: na een sterke daling durft niemand te kopen, dan werkt het omgekeerd. Er liggen dan vaak juist prachtige kansen! Onze eerlijkheid wordt sterk gewaardeerd.

We werken vanuit passie, het geld komt op de tweede plaats. Tevreden klanten zijn ons het meeste waard. We doen alleen beloftes die we kunnen waarmaken. We zijn gespecialiseerd in beleggingsmunten: goedkope munten, die zoveel mogelijk goud of zilver voor je geld bieden, zoals bijvoorbeeld Julianamunten. Een andere categorie is voor mensen die zoeken naar verzamelmunten. Zij sparen bepaalde series. Daar zit ook goud of zilver in, maar ze betalen extra voor het ontwerp en de lagere oplages. Of het geld komt uit een land waar ze iets mee hebben. En dan zijn er nog de bijzondere, schaarse munten, die veel meer kosten dan het metaal waaruit ze bestaan.”

Wie zijn uw klanten?

“Naar schatting bezit ongeveer één procent van de bevolking fysiek goud, zilver, platina of palladium. Wij hebben bijna negenhonderd producten uit voorraad leverbaar, maar de meeste klanten beginnen met een paar basiscategorieën zoals de Canadian Maple Leaf, Wiener Philharmoniker of Kangaroos. Sommigen raken na een tijdje verder geïnteresseerd, gaan wat bijzondere munten kopen en beginnen gericht te sparen. De meeste klanten zijn vermogende klanten op leeftijd die een veilige belegging zoeken. Edelmetalen kunnen in elk geval voor spreiding in hun portefeuille zorgen, naast vastgoed en aandelen. Ze zien het als verzekeringspremie omdat het zijn waarde houdt, en verwachten dat de koers van het metaal nog gaat stijgen. Sommigen kopen om die reden goud in baren.”

Hoe werkt de winkel?

“We kopen rechtstreeks in bij leveranciers en importeurs, en bezoeken internationale beurzen voor de contacten. Dat is het voorwerk, want alles wat op de website staat hebben we gegarandeerd op voorraad. Daardoor kunnen we een heel korte levertijd garanderen: we zijn voor de levering niet afhankelijk van andere partijen. Nadat klanten bij ons besteld hebben, willen ze eigenlijk nooit meer een andere leverancier.”

Meer informatie vindt u op: www.101munten.nl

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”liftup” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/12/UnityBox-Zilver-100-x-1-gram-voorkant.jpg” image_id=”3161|full” link=”https://www.101munten.nl” linktarget=”_blank” /][fusion_gallery_image image=”https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/12/BataviaTriangular1oz2019metjaartalwww.101munten.nl_.jpg” image_id=”3159|full” link=”https://www.101munten.nl” linktarget=”_blank” /][fusion_gallery_image image=”https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2020/12/Niue-Star-Wars-Boba-Fett-1-oz-2020-front-101munten.jpg” image_id=”3160|full” link=”https://www.101munten.nl” linktarget=”_blank” /][/fusion_gallery][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.